Bilkåren + IOGT-NTO = sant?

Nej, det är inte en sensationell och oväntad sammanslagning på gång, men idéutbyte och lärande av varandra är inte fel.

Jag hade idag förmånen att medverka på Bilkårens kårledningskonsferens och berätta om hur IOGT-NTO jobbar med medlemsvärvning och lite andra medlemsfrågor. Det var riktigt roligt, inte bara för att jag ju själv också är med i Bilkåren, utan rent allmänt. Jag tackar alltid ja när andra organisationer frågar om jag kan berätta om hur vi gör i IOGT-NTO. Det finns minst två skäl till det, det bidrar till att göra IOGT-NTO ännu mer känt och det tvingar till reflektion över vårt eget arbete. Båda perspektiven är bra.

På samma sätt tar jag alla chanser att besöka eller lyssna på andra organisationers sätt att jobba med exempelvis medlemsfrågor. Det är bra med ett lärande förhållningssätt och mycket bra görs. Allt passar inte hos alla, men det finns alltid små guldkorn, eller frön, att ta med sig, sätta dem och låta dem utvecklas i det egna sammanhanget.

När man som jag idag var i en annan ”egen” organisation kan man ju ta ut svängarna lite extra, för jag tycker att det finns en del att utveckla runt medlemsfrågor för oss i Bilkåren. Och den största utmaningen där är, liksom i IOGT-NTO och många andra organisationer, att byta från ett organisationsperspektiv till ett medlemsperspektiv. Det är inte lätt. Men nödvändigt.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet, IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s