Hus att hålla till i

Det är verkligen en fantastisk tillgång för en folkrörelse att ha egna hus och lokaler att hålla till i. Historisk har det betytt oerhört mycket och gör så fortfarande.

Ikväll har vi haft en träff med ett gäng engagerade och kunniga medlemmar i vår ideella resurspool för fastigheter. Ett av kvällens teman var förnyelse och föryngring och Peter från Lund, Ulf från Nyköping och René från Sandviken delade med sig av sina erfarenheter utifrån det. Det som kändes så roligt var att de alla tre hade ett så tydligt verksamhetsperspektiv.

Vi behöver våra hus för att kunna utveckla vår verksamhet. Och vi behöver engagerade och duktiga människor som kan bidra till omsorgen om husen. Konsten är att de två perspektiven ska gå hand i hand och inte leva isolerade liv. Fastighetskommittéerna och de som är ansvariga för verksamhetsfrågorna måste poola ihop.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Hus att hålla till i

 1. Det pågår så många intressanta diskussioner i rörelsen, bland annat om våra värdefulla lokaler och hur de skall användas.

  Tyvärr blir diskussionen i små öar, och kanske inte når de som bäst behöver det. Frågan är hur vi skall göra diskussionen mer tillgänglig. Det utan att det tar mer tid för de som startar diskussionen, eller för de som vi vill skall ta del av den.

  //Christian

 2. Eva Blomqvist skriver:

  Klok fundering. Lite fler har ju blivit en del av samtal tack vare utvecklingen av sociala media med exempelvis Facebook och bloggar, men det är ju bara ett första steg. Men ska man ta sig någonstans, utveckla och förändra så måste man ju börja nånstans och det är ju bra att vi gjort. Men hur kan vi ta nästa steg? Har du idéer Christian?
  //Eva

  • Nja, inte mer än att dokumentation är viktig.

   Hur det sedan görs är inte så viktigt. Detta blogginlägg är ett sätt, även om den är lite kortfattad, så att jag inte riktigt får kläm på vad ni pratade om.

   Bilder är bra, dela presentationer som visas (via exempelvis SlidShare.net). Gör en ljudupptagning som man kan lyssna till senare, eller en videoinspelning likt de vi gjorde på Sobra|tankar. En sådan inspelning kan snappas upp av mer passiva medlemmar vid ett annat tillfälle. Du kan länka till det i din blogg, och råkar det komma upp i ett samtal har du en bra hänvisning.

   Det visar på personer som är bra att kontakta om man vill fördjupa sig i ämnen, och kanske bjuda in till det egna distriktet/föreningen.

   Som jag pratat med Peter A om; Lunchwebbinar. Att vid en given lunch ha exakt en timme så att vi runtom i landet kan delta på vår lunchrast med en matlåda framför datorn.

   Ett föredöme när det gäller lunchwebbinar är #SSMW som har det med jämna mellanrum. Exempelvis det här: http://bit.ly/q9BKrh

   Den avgörande faktorn är att nå de som valt att inte vara jätteengagerade, och de som kanske inte kan delta vid en precis tid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s