Ledin gör ingen besviken

Har tillbringat en helkväll med Tomas Ledin. Han gör varken mig eller nån annan i publiken besviken. Kanske beror det på att vi umgåtts med denna artist och hans odödliga låtar större delen av vårt liv. Publiken var grånad, jag med. Förmodligen var vi samma gäng som var på Rocktåget i Borgholm -91 eller i Halmstad -02 eller på hans vinterturné för ett par år sedan på Cirkus i Stockholm.

Jag insåg att jag i stort sett kunde varenda låttext utantill. Och jag har ju nästan alla skivorna också…. När han spelar ”Genom ett regnigt Europa” så sitter jag där i bilen tillsammans med Carina på väg till Bilkårskurs i Halmstad sommaren -94. Minns du det, Carina? Eller när han i andra extranumret slår in ”Sensuella Isabella”, då är jag tillbaka med fotbollslaget, sommaren -84 tror jag det var, som spelade cup i Skövde och tillbringade kvällarna på disco. Det var första gången jag upplevde strob-lampor på discot och alla vrålade ut texten; släck alla ljus, tänd på min kropp…..

Det är en regnig kväll i Göteborg, som det så ofta är i november, men med Ledin är det så mycket sommar. ”Sommaren är kort” spelade han förstås och en annan sommarlåt som han tyvärr sålde till ölreklam. Snart tystnar musiken, I natt är jag din, Atlantkusten, Vi är på gång, Just då och hur många till som helst. Jag tröttnar aldrig.

Och när han inleder sina extranummer med att stå ensam på scenen tillsammans med en visuell symfoniorkester och känsloladdat river av ”En del av mitt hjärta”, då är det bara hur bra som helst. Den är för evigt förknippad med min älskade P-O.

Ingen kan bli besviken. Själv skulle han säga ”Du kan lita på mig”. Och det är bara att hålla med.

 

 

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Ledin gör ingen besviken

  1. Carina Jernberg skriver:

    Självklart kommer jag ihåg bilturen till Halmstad med Tomas Ledin som vårt sällskap! Jag har för mig att vi åkte i min Volvo 480 också, nyligen införskaffad. Härliga tider!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s