Vad har praliner med IOGT-NTO:s utvecklingsarbete att göra?

Ganska mycket skulle jag säga. Eller rättare sagt behövs det väl en viss tankekedja för att helt glasklart se sambandet.

Under ett par dagar har IOGT-NTO:s konsulenter varit samlade på Wendelsbergs folkhögskola för lite uppstart av 2012. Lite utbildning, lite aktuell information, lite idéutbyte, samtal, trevligheter och förhoppningsvis inspiration för att kunna verka i sin egen vardag på hemmaplan. Vi har förstås snackat om vår styrelses prioriteringar för året, vad är viktigast? Tre fält har vi pekat ut som särskilt angelägna under 2012; medlemsvärvning, medlemsengagemang och alkoholpolitik. Spännande och roliga fält alltihop. Vid en första anblick kan de tyckas långt ifrån varandra, men de hänger faktiskt ihop rätt mycket.

En verklig utmaning är att utveckla former för engagemang. Hur kan man konkret vara med och göra världen nyktrare? Vi behöver hitta fler sätt än genom föreningar och vi behöver vidga vår syn på engagemangsbegreppet. Christian Dahlqvist från halland höll en inspirerande föreläsning om sociala medier och vi var nog många som såg nya möjligheter inte minst tack vare det att joba med alla de tre prioriterade fälten.

Men hur hängde det ihop med pralinerna? Jo, när man ses så här behöver man få göra roliga saker ihop, ha gemensamma upplevelser och den här gången provade vi praliner. Vi höjde vår bildningsnivå rejält när det gäller choklad och praliner och vi provsmakade. Vi började med finaste mörk choklad som får anses bara nyttigt, men övergick sedan till praliner som definierades njutning och inte så nyttigt. Men gott.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s