Bo på landet

Det har sina sidor att bo på landet. Dvs man får vara beredd på saker som kanske inte händer i stan. Som den gångna helgen…

Det började i fredags kväll. Kom hem vid åttatiden på kvällen, efter en vecka på resande fot. Vattnet fruset. Så när braskaminerna var tända för att få en dräglig innetemperatur var det bara att rusta sig med ficklampa och leta reda på en värmefläkt och ställa vid rören in i huset (i ett kallt förråd) för att tina. Några timmar senare rann det fint igen.

Sofi tyckte att de dryga -20 graderna var för kallt att vara ute i för långa stunder. Hon stod på tre ben på verandan och undrade hur lång tid det kan ta att ge fåglarna mat innan man får gå in igen.

Vattnet hann frysa en gång till. Söndag morgon. Samma visa en gång till, men man blir ju fena på att fixa det.

Idag, måndag morgon, på väg till tåget. Bilen startar inte. De få minuterna som fanns tillgodo för att hinna med tåget försvann snabbt när man väcker upp grannen och ber om starthjälp. Senare skulle jag upptäcka att just denna dag gick tågen i tid, så det fick helt enkelt bli ett senare tåg med förseningar till förmiddagens möten som följd.

Men en sak som händer när man bor på landet är att bästa grannarna lånar ut en bil över dagen för att lösa min logistik. Det händer inte i stan. Så det är väl trots allt ganska bra, det där med att bo på landet.

 

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Bo på landet

 1. emilil skriver:

  Om vattnet får stå och droppa lite lite när det är så kallt så blir det lite rörelse och fryser inte lika lätt.

 2. Kristina skriver:

  Sätt in en elkabel i ledningsröret, så fryser den inte. Vi gjorde det i vår föreningslokal för några år sedan efter att varje vinter fått tina vattenledningarna gång på gång. Ledningarna går genom oisolerad jordkällare. Det fungerar utmärkt. Den slår till när det är viss temperatur. Numera är det bara avloppet som fryser – på kommunens mark, men drabbar oss. Det är svårare att få åtgärdat.

 3. Eva skriver:

  Tack för tipsen! Jag har faktiskt en elslinga i ingående vatten, men där det hade blivit lite is var mellan vattenberedarn och kranarna… Nu har jag ställt ett litet element under.
  Eva

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s