Vi är på gång!

Vi är laddade, vi är tända – nu kan allting hända. Nej det får vi hoppas att det inte gör, utan att vår planering fungerar och att grejerna håller.

Igår kväll kom jag tillsammans med fem kollegor i Bilkåren till Boden för att rådda bandvagnsutbildning vintertid. Vi kör två kurser på raken, på vardera en vecka. Dagen har ägnats åt förberedelser så allt ska vara dukat när de 27 elverna som ska gå kurs vecka 7 anländer imorgon. Vi hoppas att de ska gilla det vi planerat!

Vi är lite besvikna på att det inte är så kallt, idag nollgradigt. Det är inte vad man önskar sig när det är vinterutbildning. Men lite glada blev vi ikväll när det snöade i alla fall. Vi önskar oss minst -15 grader, och gärna lite sol. Förra året hade vi mellan -22 och -34 och då fick man verkligen känna på motortjänst vintertid.

Ni har hört mig säga det förr, att köra bandvagn är fantastiskt skoj och att göra det vintertid i lössnö är skojigare än allt annat. Det är som att surfa runt. Det brukar dom som går dom här kurserna också tycka. Helst vill man gå en sån här kurs minst en gång varje vinter brukar de säga. Själv löser jag mitt bandvagnsbehov genom att utbilda förare både på barmark och på snö, några veckor då och då.

Jag lovar återkomma med lite rapporter under de kommande två veckorna och kanske lite läckra bilder.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s