Mycket tåg blir det…

Denna vecka har inletts tågintensivt. På de första två arbetsdagarna har jag hunnit kliva av eller på tåg i Hallsberg, Mjölby, Alvesta, Växjö, Norrköping, Nyköping och Stockholm. Men det är nåt bra med tåg i alla fall. Visserligen gnäller jag lite närkingskt över tröstlösa förseningar och tänker att ju mer tåg man åker ju mer upplever man förseningar också.

Det som slår andra kommunikationsmedel är ändå lugnet, att få sjunka ned på sin plats, läsa tidningen, äta frukost, ta en fika, maila, jobba eller bara titta ut på landskapet som susar förbi. Flyget kan aldrig konkurrera med nåt av det där, kö till incheckning, kö till säkerhetskontroll, kö till boarding och sen sitta som i ett skruvstäd i en bullrig miljö utan landskap utanför fönstret. Visserligen är själva restiden kortare och visst vinner de på de längre sträckorna. Men inte annars.

Tågresan ger dessutom möjlighet för ställtid som Bodil Jönssons skulle sagt. Man hinner i lugn och ro förbereda den dag som kommer.

Den här årstiden är det rätt häftigt att åka tåg och påminnas om hur avlångt vårt land är. Jag hade en bekant som inte finns kvar på jorden längre, som var lokförare och han sa alltid att det var fantastiskt att möta våren så många gånger. Och det får man ju hålla med om.

Vill ni hänga med mig på lite tågresor framöver så kan ni vara med och gissa på bilder från olika stationer. Jag lägger upp dom löpande på Facebook. Eller vill ni veta hur det är att åka tåg länge? Då kan jag berätta om transmongoliska järnvägen som jag åkte för några år sen.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Mycket tåg blir det…

 1. Ja, berätta om resorna och ge oss lite tävlingar.

  Man blir också nyfiken på hur du jobbar, om du har tillgång till internet för mail mm.

  • Eva skriver:

   Det går faktsikt att joba ganska effektivt på tåg. På SJs snabbtåg är internetuppkopplingen helt okey och man kan sköta massor av mailkonversation. Sen är det förstås jättebra tid för att använda till inläsning av diverse handlingar. Och det som jag värdesätter mycket, men som kanske låter flummigt; frågor bearbetas och ligger till sig och formas i skallen och kan sen ganska lätt formuleras i skrift eller på andra sätt när jag är på mitt kontor.

   Eva

   PS. Klart att det kommer mer resberättelser. Och tävlingar :-).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s