Engagera!

Igår kväll fick jag ett mail från en av IOGT-NTO:s duktiga konsulenter ute i landet, Peter Tuvegård i Skåne. Visserligen är han föräldraledig nu, men hjärtat och engagemanget finns där i alla fall. Han skrev till mig om just engagemang och om vad IOGT-NTO borde göra och förbättra för att sänka trösklarna för att fler ska kunna engagera sig. Kloka grejer, en del nytt och djärvt, annat sånt som vi kanske prövat förr.

Många tror ju att människor nuförtiden inte vill jobba ideellt, att det skulle vara så mycket svårare för föreningar att engagera folk. När forskare på Handelshögskolan och Ersta Sköndal högskola har tittat på det verkar det vara en myt. Eller vad säger ni om detta: 86% av svenskarna mellan 16-84 år är medlemmar i en eller flera föreningar, 75% av befolkningen gör eller har gjort ideella insatser, största andelen ideella insatser gör de mellan 30 och 44 år, i genomsnitt (!) lägger varje aktiv person 16 timmar i månaden på ideellt arbete.

Med den kunskapen kan man med tillförsikt ta sig an frågan om att engagera flera. Vår utmaning ligger nog snarare i att hitta formerna som gör det enkelt att engagera sig. Och en av Peter Tuvegårds poänger i mailet igår var att vi i organisationen har hudvidansvaret för att sänka trösklarna och göra det enkelt för medlemmarna. Och det finns inga genvägar förbi den personliga kontakten!

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s