Nu är våren här – på riktigt!

Det finns vårtecken och det finns vårtecken. Tussilago i dikeskanterna, att isen gick upp på Leken förra helgen, att folk sätter på sommarhjul på bilen eller att kommunens sopmaskin samlar ihop all sand efter vintern på trottoarer och gator. Alltihop hyggliga tecken på att det är vår. Men det säkraste tecknet är ändå att fotbollsallsvenskan drar igång. Äntligen.

Efter en lång vinter där vi nördar har följt spelarövergångar och träningsmatcher på försäsongen är det dags imorrn. Den riktiga sporten där det som räknas är att hålla en hög nivå över hela säsongen, att vinna mest matcher och därmed koras till svenska mästare. Långt ifrån tänket med den oändligt långa och tröstlösa elitserien i ishockey som bara går ut på att veta om man ska spela kval eller nån av kvartsfinalerna. Där kvittar det vem som har hållit högst nivå över en hel säsong, det handlar mest om vilket lag som har prickat in en formtopp när det är dags för slut- och kvalspel.

Nej tacka vet jag fotboll. Och allra helst Allsvenskan. Ser fram emot många roliga matcher, både på Behrn Arena och andra ställen. Och så lite fotbollssnack i fikarummet på jobbet.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Övrigt, Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s