En helg med bandvagnar

Har haft en härlig helg i Villingsbergsskogarna. Att få kombinera meningsfullhet med att få vara utomhus i gott väder känns bra. Ni som följer denna blogg vet att det då och då handlar om fordon i allmänhet och bandvagnar i synnerhet. Denna helg har ägnats åt det senare. Tillsammans med trevliga instruktörskollegan Maarit har vi hållit i en repeteitionsutbildning för bandvagnsförare som står till förfogande för samhällets krisberedskap.

När man inte kör så ofta finns behov av lita avrostning, både när det gäller teori om säkerhet, lagar och säkerhetsbestämmelser och naturligtvis körning. Att köra midjestyrda fordon är ju inte som att ratta varken bil, buss eller lastbil. Och att röra sig ute i skogen över sten, stubbar, dikar och gyttjehål är ju heller inte vardagsmat för de flesta. Och inte byter man band så ofta heller…. 🙂

Men våra kursdeltagare har tagit sig an alla uppgifterna med stort engagemang och intresse, så det var kul att meddela att alla var godkända för sina förnyade förarbevis på bandvagn 206 när vi skiljdes åt på eftermiddagen.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s