Vi är överens om det mesta…

…i kommunpolitiken kunde man konstatera efter gårdagens fullmäktigesammanträde i Lekeberg. Och det är väl ofta sp med kommunpolitik, det måste till en ganska stor portion av pragmatiskt tänkande och agerande. Ju mindre kommun, desto mer av den varan.

Det finns mycket att vara stolt och glad för i Lekeberg. Igår godkände vi årsredovisningen och kunde konstatera att vi både har hög måluppfyllelse och redovisar ett överskott. Ekonomichefen hyllade medarbetarna i förvaltningarna som gillar läget och anpassar verksamheten efter de ekonomiska ramarna och men trots det har hög verksamhetsabition.  En annan viktig faktor är att befolningen ökar. Fler vill bo i Lekeberg! Och antalet företag i kommunen ökar, också det en viktig faktor för tillväxt.

Men som liten kommun måste man också hitta samverkansformer för att kunna ha all service. Efter ett första år med gemensamma miljö- och byggnämnder med Askersund och Laxå kunde vår kommuns företrädare konstatera att det fungerade bra. På gårdagens möte beslutade vi att nästa område med kommunsamverkan blir folkhälsoarbetet, där de fem sydnärkeskommunerna ska samverka och Lekebergs kommun ska härbärgera verksamheten. Det är bra, för ett aktivit och bra folkhälsoarbete har många vinster, både på individ och samhällsnivå. Sånt gillar jag!

Från Folkpartiet passade vi också på att lägga en motion om att kommunen ska ta initiativ för att starta en sk övernskommelseprocess med föreningslivet i Lekeberg. Ett sånt arbete har riksdag och regering tagit initiativ till och nu fortsätter det på regional och lokal nivå. Och jag tycker att vi i Lekeberg, som har ett så stort och rikt föreningsliv, ska ligga i framkant. Ser fram emot behandlingen av motionen så småningom.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s