Mera ”lite overkligt”

Min första heldag i Los Angeles får nog också sättas upp på listan ”Lite overkligt”. Som sanna turister valde vi att hänga med på en busstur för att komma till de mest kända platserna och få lite överblick. Vår kombinerade chaufför/gudie Eddy har pratat oavbrutet och det mest frekventa uttrycket var ”come on guys´” och han hade lärt av de gamla grekerna att upprepning är kunskapens moder.

Nåväl. Ett första stopp vid Fishermans Village där inspelningen av Baywatch gjordes, i alla fall de första åren. Eftersom jag inte kollat så mycket på den serien kan jag inte påstå att jag kände igen mig hela tiden. Kände mig mer bekant när vi kom till Venice Beach och såg livräddarnas utsiktstorn på stranden och en och annan surfare med brädan under armen. Fanns en del lediga lägenheter att hyra här nere och en tvåa kunde man få för ca 5.500 dollar/månad. Smått overkligt för dom flesta av oss.

Nästa stopp var väl ännu mer smått overkligt. Att strosa på gatorna i Beverly Hills, den ena boutiquen exklusivare än den andra. Vi fotograferade oss förstås på Rodeo Drive och kände att vi kanske inte riktigt smälte in i miljön här.

Sen drog vi vidare mot Hollywood. Vi promenerade en bit på Hollywood Boulevard, Walk of Fame. Drygt 2.300 stjärnor finns det i gatan och om jag minns rätt var det sex svenskar. Vi hittade Greta Garbo bland alla andra storheter. Vi gick förbi Kodak Theatre och Chinese Theatre. Kändisarna lyste med sin frånvaro denna tisdageftermiddag, men man fick ändå lite ”jag mötte Lassie”-känsla.

Hade hoppats kunna ta den där pangbilden på Hollywoodskylten på bergssidan för att se hur bra Johanssonskylten på Kvarntorpshögen är, men idag kom vi inte tillräckligt nära…

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s