Ronald Reagan och danska wienerbröd

Resan går vidare. I morse lämnade vi Los Angeles och körde norröver. Målet för dagen var Solvang, en liten dansk koloni en bit upp efter kusten. Här köpte en gäng danska lärare i början av förra seklet ett rejält stycke mark för 360.000 dollar och uppförde denna lilla ”stad” 1911. Idag bor det 5000 innevånare här och det andas danskt gemyt, med korsvirkeshus och bagerier fyllda av bakverk.

Men på vägen dit bestämde vi oss för att göra ett besök på Ronald Reagan’s Library and Museum som ligger i Simi Valley. Det är bara några månader sedan jag fick klart för mig att man upprättar ett bibliotek/museum över alla amerikanska presidenter och det var väl en liten lyckträff att vi just passerade ett på denna resa.

Sällan har man väl upplevt något SÅ patriotiskt. Och sällan har man väl tagit del av en SÅ onyanserad historiebeskrivning med tillhörande hjältegloria. Men museet var väl värt ett besök. Snyggt, pedagogiskt och tillgängligt. Dessutom låg det otroligt vackert uppe på en bergstopp med fantastisk utsikt.

Vi blev lite uppdaterade på amerikansk historia och kunde följa Mr Reagans liv, ända från hans skådespelarkarriär, via hans guvernörskap i Kalifornien, till hans tid som president i USA. Där fanns bland väldigt mycket utställnings- och filmmaterial också American Air Force speciella plan som tjänat sju av USA´s presidenter, varav Reagan var den siste. Lite kul var det ju att få gå ombord på det.

Så småningom kom vi alla fall till Solvang, men först efter att Winnie envist hävdat att vi skulle åka en väldigt liten väg på väldigt krokiga serpentinvägar i bergen. Den turen slutade med skylten ”Fortsatt körning sker på egen risk” och vi valde, trots Winnies protester, att vända och ta en större väg. Och tur var det, annars hade vi nog inte kommit till denna lilla pittoreska by innan stängningsdags. Och då hade vi blivit utan de danska wienerbröden som var utsökta!

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Ronald Reagan och danska wienerbröd

  1. monica ståhl skriver:

    Hej alla!
    Så intressant att följa era öden och äventyr over there. Visste inte heller att det upprättas bibliotek över presidenterna, intressant!
    Kör försiktigt på vägarna och ät inte föööör många wienerbröd!
    Monica

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s