Så vackert!

Så vackert! Ett flitigt använt uttryck under dagen när vi bilat från den lilla staden Paso Robles till San Fransisco. Paso Robles ligger några mil inåt landet, så den första etappen blev bland underbara gröna kullar och man kunde faktiskt tycka att snörraka vinodlingar var riktigt vackert. Väl ute vid kusten vek av norrut på väg 1 och nu blev vägen slingrig och kuperad kan jag som satt bakom ratten lova.

Den första delen var tyvärr döljd av dimma, men efter ett kaffestopp med det svagaste kaffe man kan tänka sig kom solen fram och vi kunde njuta av utsikten och gång på gång utbrista ”så vackert!”. Vi stannade till då och då för fotostopp och på ett ställe hörde vi ett skällande ljud långt nerifrån stupet mot havet. När vi hängde över kanten såg vi en hel koloni sjölejon. Häftigt!

Dagens huvudetappmål var Monterey där vi hört att Californiens bästa akvarium fanns. Ett besök för 32,75 dollar gjorde oss aningen besvikna. Vi har besökt många akvarier med högre klass än detta, men Susanne var i alla fall mest nöjd med magnetavdelningen, vilket vi andra tolkade som manetavdelningen och höll med om. Vi strosade lite på Cannery Road och flyttade oss genast rakt in i John Steinbecks litterära värld.

Efter detta for vi vidare mot slutmålet för dagen, San Fransisco, och även denna etapp längs kusten var vacker. Mot slutet drog dimman återigen in från havet och när vi kom fram duggregnade det faktiskt. Jag var visserligen förberedd på backar i denna stad, men jag fick nästan hjärtat i halsgropen när jag upplevde hur väldigt branta de var. Det blir spännande dagar i San Fransisco. Fortsättning följer.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s