Nu drar vi hemåt!

Det har varit trevliga dagar i San Francisco. Perfekt avslut på en fantastisk resa på USAs västkust. Totalt är det massor av intryck att smälta och sortera, den karamellen får man suga på när man tittar genom bilderna hemma.

Gårdagens höjdare var tveklöst besöket på Alcatraz, det mytomspunna fängelset på ön utanför stan. Som tur var hade vi förbokat biljetter till en tur redan hemifrån, annars hade vi gått miste om detta. Det fanns nämligen inte biljetter förrän till på måndag. Det var alltså fler än vi som ville se detta, men tack vare en mycket bra pedagogiskt audioguidning så kändes det inte att det var så många besökare. Berättelserna om den 29 år långa fängelsehistorien som slutade efter ett beslut av Kennedy 1963 gav ett riktigt bra sammanhang. Att med egna ögon få se cellerna i tre våningar samtidigt som man hörde ljudeffekter av gallergrindarna som stängdes och fångvaktare berätta om dagliga rutiner och speciella händelser gav intryck.

Vi avslutade dagen med att äta seafood som sig bör i en hamnstad. För min del var det verkligt heta räkor frästa i vitlök – fantastiskt! Och stället vi kan rekommendera var Bubba Gump, med viss humoristisk koppling till filmen ”Forest Gump”.

Sista dagen har vi ägnat åt shopping på ett gigantiskt Outletomåde strax söder om San José. Många viktiga inköp har det blivit så det mest spännande som återstår är väl hur allt ska få rum i resväskan. Nåväl, det löser sig säkert innan vi i morgon ska avsluta denna resa med att åka över the Golden Bridge innan vi far till flygplatsen. När det är så nära slutet på en sån här resa tycker man mest att det ska bli skönt att komma hem, så det här blir sista resebloggen för denna gång. Kul att det är så många som hängt med och tack för alla trevliga kommentarer!

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Resor. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Nu drar vi hemåt!

  1. Anders Karlman skriver:

    Tack för du har delat med dig av er underbara resa…Anders

  2. Johnny skriver:

    Hinner ni så besök John Muir nationalpark när ni ändå åker över bron och titta på de mäktiga redwoodträden. Tar ca 20 minuter med bil från SF. Sausalito som ligger strax efter ni passerat bron med sina husbåtar är också sevärt.

    Ha det gott and have a safe flight !

    Johnny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s