Kriget mot myrorna trappas upp

Efter att ha rådfrågat männsikor via Facebook har jag fått massor av användbara tips på mer eller mindre hänsynslösa metoder att bekämpa myrbosättningarna i gräsmattan. Fakta är alltså att det skapats små jordhögar här och där på gräsmattan, petar man i dem så kryllar det av myror och ägg. Och högarna blir fler och fler. Och större och större.

Jag började lite försiktigt att bekämpa dem med vattenkannan, men det känns som de ruskade av sig den duschen. Är väl härdade efter denna sommars ihärdiga regnande kan jag tro.

Men nu har kriget trappats upp. Inledningsvis har jag tagit till tre vapenslag mot tre olika högar för att kunna göra en grundlig utvärdering innan fortsättningen. Flera föreslog kokande vatten. Hittills verkar det framgångsrikt, dock med den oönskade effekten att gräset dog på kuppen. Testar nu kanel i en hög och ättika i en annan.

Jag fick en del andra förslag också. Luftgevär eller dynamit. Myrr såklart, men det ser jag mest som en metod för fansailösa stackare som inte äger hund. Lightdrycken Fun eller vilken söt sörja som helst för att kväva dem som någon sa. Det fanns fredliga tips också. -”Täck dem med rabarberblad så flyttar de.” Vart då undrar jag. En halvmeter västerut kanske. Eller kanske 50 meter, men då blir inte grannarna glada…

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Kriget mot myrorna trappas upp

 1. sundhult skriver:

  Det där med FUN hörde jag på radion skulle fungera som nervgift. Tur man undviker att dricka det!

 2. Lena skriver:

  Fick en idé som du kanske kan testa;
  Om man lägger en rejält tilltagen sandhög på ett ställe – naturligtvis utan för sin tomt och helst utanför grannens också för sämjans skull 🙂 – och sedan förflyttar vitala delar av boet till sandhögen, framför allt myrägg och äggskötare. Borde då inte resten av kolonin flytta till sandhögen? Myror gillar ju torra bostäder och verkar vara väldigt måna om sina ”bebisar”.

  Rent empiriskt saknar jag helt grund för min idé, men OM du, kanske i ren desperation, testar detta är jag nyfiken på resultatet.

  • blomqvist67 skriver:

   Hej Lena,
   om du följer min blogg ser du att jag testade din idé. I vart fall till en del. Visserligen utan att plantera in dem i en färdig sandhög, men genom att skyffla upp hela högen i en skottkärra och köra iväg dem till skogs. Hoppas de hittar nåt nytt trivsamt där. 🙂

 3. Lena skriver:

  Hej Eva,
  aj då, jag läser inte så noga förstår jag nu. Lycka till med myrorna :-D.

  • Lena skriver:

   Hej igen Eva. Lite pinsamt! Jag läste inte ditt nästa inlägg – nu hänger jag med :-). Hur som helst, lycka till med att bli av med myrorna. Hos oss kommer de små svartmyrorna in i huset på vårvintern när snön närmast huset smällt och de troligtvis vaknar upp ur vinterdvalan. Maken har använt någon form av giftpenna men jag skulle hellre vilja flytta dem på samma sätt som du. Lite svårt dock, när resten av landskapet är täckt av meterdjup snö.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s