Då var det igång!

De trettionde sommarolympiska spelen är invigda. Två veckor av högtidsstunder för oss sportnördar. För andra ett evigt kryssande i tidningar och TV för att undvika sport :-).

London arrngerar OS för tredje gången, vilket det påmindes om några gånger under invigningen. Det är de hittills ensamma om. OS är ju fantastiskt på så många sätt. 26 sporter och totalt 302 grenar, mer än 10.000 aktiva från 205 nationer.

Invigningen var magnifik. Kanske inte lika storslagen som i Peking för fyra år sedan, men ändå fantastisk. Historia, humor, pampighet, olympiska traditioner och ett bra invigningstal av organisationskommitténs ordförande Sebastian Coe. Historia genom musik, teater och dans som tog oss genom industrialiseringen. Humor med James Bond som hämtade drottning Elisabeth på Buckingham Palace. Pampighet med olympiska fanan, svärande av ederna och förstås inmarschen. Det blir lite tradigt att kolla på själva inmarschen kanske, men det får man ta.

Det är ju alltid lite extra hyschhysch runt elden, men jag tycker att även den delen lyckades. Sju av morgondagens olympier som tog elden genom stadion och till mitten där de tände den olympiska elden som nu ska brinna i 16 dagar framåt.

Jag ser fram emot många högtidsstunder framöver. Nu är vi igång.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Övrigt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s