Vad gör du nu för tiden?

För en dryg vecka sen utnämnde jag Tomas Ledin till ett säkert sommartecken. Då, i bästa fåtöljen framför TVn och hans egen timme på allsångsscenen på Skansen, blev jag så inspirerad så jag på studs bestämde mig för att även denna sommar gå på hans konsert.

Nu gör han ju inte så många konserter i Sverige denna sommar, bara fyra-fem stycken tror jag. Det fick bli en resa till Helsingborg, inte nästgårds, men ändå värt det. Platsen var Sofiero Slott, så miljön var perfekt. Kvällen var ljum, picnicfiltarna många på den stora gräsmattan framför scenen och alla var på gång, laddade och tända.

Som vanligt blir man inte besviken. Han bjuder på ett par timmar och alla sjunger med i otaliga klassiska låtar. Det som är facinerande med denne man är att han har minst tre generationer i publiken. De som liksom jag har gått på hans konserter de senaste tjugo åren, de som är lite äldre än oss och sen gänget som är 20-25 nu.

När jag var och såg Lundell för ett par år sedan konstaterade jag också att det mesta var sig likt. Låtarna. Uffe. Och publiken. Skillnaden mot Ledin är att hans publik bara var desamma som var med även för tjugo år sen, bara lite mer grånade.

Ledin är unik i svensk popmusik. 40 år som artist och fortfarande så het. På vägen hem slank jag in på en skivaffär i Nordstan och köpte hans nya samlingsalbum. Vi får hoppas att det dröjer många år innan ”Snart tystnar musiken” blir allvar.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Personligt. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s