Intensiv vecka med flera toppar går mot sitt slut

En otroligt intensiv arbetsvecka börjar gå mot sitt slut. Har hunnit med mycket om jag får säga det själv. Besök i Västerbotten. Planeringsdagar om IOGT-NTO:s medlemsvärvning 2013. Personalkonferens för att öva krishantering. Ledningsgrupp, IRMA-möte, fastighetsmöte, avstämningsmöten med några medarbetare, medverkat på värvarkickoff och däremellan lite skriv-, mail-, förberedelse- och läsjobb. Många roliga grejer på den listan.

Men veckans roligaste var ändå tioårsjubiléet för Projektbildaren. Wendelsbergs folkhögskola och IOGT-NTO-rörelsen genomför årligen en ettårig folkhögskolekurs för att säkra framtidens konsulentåterväxt. För tio år sedan hade jag förmånen att få starta denna och jobbade sedan med den under fem år på Wendelsberg. Vår idé är att göra en bra utbildning för att rusta medlemmar att kunna ta på sig en roll som anställd eller förtroendevald ledare i framtiden. Man ska helt enkelt ha med sig en rejäl verktygslåda för såna roller. Och det funkar.

Hur vet man det? Hittills har 152 elever gått denna utbildning. Många av dessa har haft eller har kortare eller längre anställningar inom nykterhetsrörelsens olika områden. De är kompetenta och väl förberedda för att ta sig an ett jobb som inte alltid är enkelt.

För mig var det roligt på ett personligt plan, att få möta många fd elever är ju fantastiskt roligt, men också kunna konstatera att det är många som jag mer eller mindre har varit eller är arbetskamrat med idag. Det var veckans höjdare.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s