Välkommen till nutiden, Framtidspartiet!

I Lekebergs kommun har vi ett parti som heter Framtidspartiet. De har tre mandat i kommunfullmäktige och kom in i samband med förra valet. Namnet kan inte var mer missvisande, för hittills har de mest varit emot det mesta. Jag har för länge sedan tappat räkningen på hur många frågor de antingen är emot eller i vart fall vill återremittera.

Jag har i fullmäktige någon gång frågat vilken framtid de är för, för det är i alla fall inte samverkan med grannkommunerna eller vindkraft i vår kommun för att vara med och ta ansvar för framtiden.

På kvällens fullmäktigesammanträde var de som vanligt uppe i nästan alla frågor och var antingen emot eller i vart fall starkt kritiska. Kvällens huvuddebatt handlade om budgetramar för 2013 och när diskussionen var avslutad blev det votering. Under den lilla paus som uppstod då tog jag fram min mobil och tänkte skriva några rader om budgetdebatten på Facebook. Det skulle jag inte ha gjort för då påpekade en av Framtidspartiets företrädare högt och ljudligt att det var respektlöst mot sammanträdet.

Det var för övrigt samma man som flera gånger högljutt kommenterat och raljerat under tiden som ledamöter hållit anföranden från talarstolen. I min värld är det respektlöst.

Men om det har vi säkert olika uppfattningar. Att använda sociala medier och interagera med människor utanför fullmäktige är ett utmärkt sätt att öka intresset för politik och angelägna frågor. Det är i vart fall jag helt övertygad om. Och det handlar inte om framtid utan i allra högsta grad nåt som pågår just nu. Nutid.

Så välkommen till nutiden, Framtidspartiet. Det är nog ett lagom stort steg för er innan ni siktar mot framtiden.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s