Att få vara med och bidra och bli lyssnad på!

Häromkvällen passade jag på att slinka in och delta på IOGT-NTO:s dialogcafé i Borås. Var i Borås ett par dagar och jobbade och hade kvällen ledig, så varför inte.

IOGT-NTO ordnar ca 30 dialogcaféer över hela landet denna månad för att låta de som vill vara med i processen med att ta fram förslaget till ny mål och verksamhetsinriktning som ska fastställas på kongressen nästa år. Vi har valt att annonsera ut tider och platser för alla dialogcaféerna i hela landet i vår medlemstidning Accent och på vår webbplats, inte bara skicka inbjudningar till föreningarna. Det visar sig få minst två effekter; som medlem kan man vara med på ett dialogcafé även om det inte ligger i mitt ”hemmadistrikt” och även om jag sällan eller aldrig deltar på föreningens aktiviteter så nås jag av information om att detta äger rum och därmed känner mig välkommen att vara med. Jag hade tex glädjen att träffa och samtala med två rätt nya medlemmar i IOGT-NTO över en av frågeställningarna under kvällen.

Jag gillar den här formen. Jag tror nämligen att många både vill och kan bidra med jättebra tankar till IOGT-NTO:s mål och verksamhetsinriktning för 2014-15. Och mina synpunkter blir lyssnade på och tas tillvara. 

Vi var 17 som träffades i Borås. Dagen innan hade det varit ett café i Mellerud där 27 andra var. Och dagen innan var det ett på Tollare med 47 deltagare.  Och kvällen efter var det ett i Örebro med 21 andra människor. När vi summerar denna månad tror jag att vi kan konstatera att uppåt 400 medlemmar har varit med i detta jättelika samtal.

Det är fantastiskt, men samtidigt bara en början på hur vi kan jobba framöver för att skapa delaktighet runt viktiga frågor. Mångas tankar berikar frågan. Och att bjuda in utifrån ett medlemsperspektiv istället för att enbart utgå från organisationsstrukturen gillar jag också.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s