En rejäl utmaning för hjärnan!

Har haft förmånen att under en heldag få lyssna till Nils Brunsson, professor vid Uppsala universitet och en auktoritet på området organisering. Kan nästan inte erinra mig när jag lyssnade till en föreläsare en hel dag, och ett rätt nördigt, men icke desto mindre intressant, ämne; organisationsteori.

Att hänga med på modellerna utamnar hjärnan och ställer en del logiker på sin spets. Och det intressanta perspektivet blir förstås på hur vi som folkrörelser ska förhålla oss till denna kunskap och vad det innebär för vårt arbete.

Nils levererade inte bara briljanta tankar och modeller, utan också kritiska och ironiska värderingar och kommentarer. ”Det finns idéer om att demokratiskt valda kan styra, men det är en fullständigt orealistisk tanke”. Kan tyckas enbart ironiskt, men grundar sig i sanningen att en organisationslednings huvudsakliga uppgift är att legitimera organisationen, inte leda den.

Att få ha lyxen att få lyssna och reflektera runt såna här frågeställningar är fantastiskt, inte minst tillsammans med andra organisationsmänniskor, som liksom jag deltar på Ideell Arenas Fenixprogram.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet, IOGT-NTO, Politik. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s