Jäklar vad det lutar!

Dagen i Revinge har ägnats åt grunder inför terrängkörning. På P7 finns en alldeles nyanlagd bana med enskilda hinder och vi var i princip dom första som fick använda den. Lite kul faktiskt.

För er som inte är så inne i den här bandvagns/terrängbilsvärlden kan jag säga att en hinderbana här handlar om att lära sig tekniken att passera hinder ute i terrängen. Det kan handla om stenar som man måste grensla, större stenar som man får gå upp med ena bandet på (lutar ruggigt då…), branta backar uppåt och nedåt, smala och breda diken och sluttningar där man tvingas köra på skrå.

En bandvagn 206 klarar en sidolutning på ca 35 grader och när jag demo-körde banan medan Lotta pratade och förklarade hur man ska tänka körde jag med 30 graders lutning. Jag lovar att det känns rätt obehagligt långt innan man lutar 35 grader, så 30 är mer än nog :-).

Våra kursdeltagare, blivande bandvagnsförare i Hemvärnet, var nöjda. Idel glada miner, för vad kan vara bättre en fredagseftermiddag än att få köra bandvagn i en hinderbana. Enligt de flesta är det väl inte mycket som är roligare. Och jag är nästan benägen att hålla med, det skulle väl vara att få köra i lössnö då.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s