Vart är vi på väg?

IMAG0874Vi är på upploppet på bandvagnskursen i Revinge nu och då har vi förstås haft en sk tillämpningsövning där förarna utsätts för olika uppgifter som de ska lösa utifrån vad de lärt sig under kursen.

Ett viktigt moment för alla förare är att kunna orientera. Att veta var man är och genom karta och kompass kunna ta sig till en annan punkt. I den här världen kallar vi dem upk, utgångspunkt på kartan. Utan orienteringskunskap kommer man att stå sig slätt ute i sitt hemvärnsförband. (i och för sig en ganska bra kunskap även för det ”vanliga” livet).

Det kan gå hyggligt lätt att hitta om man kör på vägar och stråk. Svårare blir det om man med bandvagn ska gå igenom obanad terräng, att göra egna rek och vägval, att bedöma var man kan ta sig fram och var det är lämpligt. Och ännu svårare blir det när mörkret infaller och det gör det tidigt i slutet av november, tom i Skåne.

Jag tror dagens största aha-uppelevelse och viktigaste lärdom var att bandvagnen är fantastisk ifråga om framkomlighet. Begränsningen sitter sällan i fordonet, det sitter i förarens och andreförarens förmåga att hanetra det rätt i kombination med att göra kloka vägval.

Som avslutning på dagens blogg bjuder jag på några fräcka bilder från ett moment under dagen, när vi övade bärgning.IMAG0872

IMAG0871

 

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s