Nytt liv

IMG_4375Idag har vi avslutat bandvagnskursen i Revinge. 23 nya bandvagnsförare till Hemvärnet. De är efterlängtade av sina förband. Riktigt klara är de inte än, för de har den roligaste kursdelen framför sig, vinterutbildning, innan de har sina ”riktiga” förarbevis.

Det är alltid lite dubbelt att avsluta, skönt att allt gått bra, lite trött för man gett järnet och lite tråkigt att det är slut för denna gång. Folk som är engagerade i Bilkåren och Henvärnet är ju så hängivna, så engagerade och motiverade, så det är ju så kul att få jobba med dem. Även om en sån här kurs är tuff – mycket som ska läras på kort tid – så är det för det mesta glada miner.

Att se människor växa och utvecklas,  ta in nya kunskaper och ge sig i kast med nya uppgifter – det är drivkraften för oss som ställer upp och jobbar som instruktörer på vår fritid. Och jag är rätt säker på att vår entusiasm över bandvagnar har smittat på våra elever.

Nu väntar ett ”nytt” liv. Återgången till civilt liv, mitt vanliga jobb från och med imorgon. Längtar hem till Leken och världens sötaste Sofi. Jag hoppas det har snöat lika mycket där som i Skåne, så adventsstämningen riktigt infinner sig. Det blir ett kort stopp där ikväll och natt, innan vardagen tar vid i Stockholm imorgon.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s