Maktspel på Gripsholms slott

Gripsholm, vy från Mariefreds hamnHar just klivit ur rollen som ärkebiskop Albrecht Wolfstein efter att ha varit med i ett raffinerat rollspel om strategier och makt och där dolda agendor var alldeles självklart. Det var Fenix-gänget som flyttade tillbaka till 1400-talet och gick in i roller som munkar, nunnor, borgare och prästerskap. Mycket stod på spel, både på ett personligt plan och ett organisatorisk och samhälleligt plan. För min egen del handlade det om att försäkra mig om fortsatta vinleveranser från grevens utsökta vinkällare och göra vad som står i min makt för att försäkra mig om fortsatt stor makt i kyrkan.

Vad kan man kompromissa med. Ska man ge upp tanken om ett Birgittakloster och riskera att vinleverenserna uteblir? Kan man hota och utöva påtryckningar för att det inte ska komma ut att ärkebiskopen är far till en hoper oöktingar på stadens barnhem? Och hur säkrar vi att påven har den fortsatta makten över kyrkan och inte konciliet?

Det var länge sen jag kände mig så otrevlig, så maktfullkomlig och spelade på alla härskartekniker man kan tänka sig. En riktig typ skulle man kunna säga, en sån som man då och då möter i verkligheten och som man kan kräkas på. En sån har jag spleat ikväll, men nu har jag som väl är gått ur rollen igen. Men det var häftigt att vara med i detta strageispel och upptäcka hur olika motiv människor har för sitt agerande.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Övrigt, IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Maktspel på Gripsholms slott

  1. Johnny skriver:

    Vi får hoppas att rollen inte satt sig. Vi uppskattar dig nog mest när du är som du brukar vara 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s