Lämnar bandvagnarna för denna gång och återgår till det civila livet

IMG_4375Sexton dagars intensiv bandvagnsutbildning är över för denna gång. Resultatet är nio nya, duktiga bv-förare som Hemvärnet ropar efter.

Det är alltid med lite blandade känslor man avslutar en kurs. Skönt att allt gått som det ska, och lite tråkigt att skiljas. En del frågar sig säkert vad som är drivkraften för detta. Och det kan väl vara intressant att stanna upp och fundera över det ibland. Det är ju trots allt lite meckigt att vara borta från jobbet ett par veckor så här och det är ju verkligen inget latmansgöra att jobba med bandvagnskurser. Så motivet är inte glassig ledighet :-).

Det har flera dimensioner. Bandvagn är förbaskat kul. Det är väl det viktigaste. Sen gillar jag att se människor utvecklas och växa, och det är väldigt påtagligt när man jobbar med fordonsutbildning. Att se personer kliva in i ett fordon för första gången, göra sina första försiktiga svängar bland plastkonor på en körplan och sedan efter ett par veckor lösa avnacerade körproblem på egen hand. det är skoj!

Annat som är kul är att få jobba med trevliga människor, duktiga och hängivna. Som delar med sig och bidrar till varandras växande. Som bjuder på sig själva och skrattar tillsammans. En sån kursledning har jag haft förmånen att vara chef för denna gång (och många gånger förr i Bilkåren).

Behöver ni fler dimensioner för att förstå grejen? Vi utbildar förare för ett meningsfullt uppdrag. Man får vara ute mycket. Och det är helt enkelt ganska kul med variation i livet. Det är en förmån att få jobba med olika saker och just möjligheten att ibland få göra detta gör mig säkert till en bättre chef och medarbetare i mitt civila jobb också.

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i Bilkåren och hemvärnet. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s