Dan före doparedan

figurer_topDet återstår bara en halvtimma av dagen före dopparedagen. Lugnet har lägrat sig vid Leken. Busväder ute, så det är mysigt att sitta inne vid brasan. Koka lite knäck, äta gott och bara ta det lugnt.

Jul är ju så mycket förväntningar. För mig är det mest att ta det lugnt, men för barn är det annan förväntan. Julen är ju verkligen barnens högtid. Tyvärr vet vi ju också att för väldigt många barn i vårt land så krossas drömmarna redan innan Kalle Anka i morgon pga av alkohol.

Alkohol förändrar vuxna, redan vid ganska liten konsumtion. Och barn märker det. För alla barn, men mest för alla de nästan 400.000 som lever med en eller två föräldrar med för hög alkoholkonsumtion driver IOGT-NTO-rörelsen kampanjen ”Vit Jul”.

Hundratals ideella ledare runtom i landet – riktiga hjältar – arrangerar aktiviteter under jullovet för barn som behöver nyktra ställen med nyktra trygga vuxna. Du kan också bidra genom att ta ställning och visa att du stödjer vår kampanj genom att avstå från att dricka alkohol under de tre kommande juldagarna. Gå in på

God Vit Jul!

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Detta inlägg publicerades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Lämna en kommentar