Dan före doparedan

figurer_topDet återstår bara en halvtimma av dagen före dopparedagen. Lugnet har lägrat sig vid Leken. Busväder ute, så det är mysigt att sitta inne vid brasan. Koka lite knäck, äta gott och bara ta det lugnt.

Jul är ju så mycket förväntningar. För mig är det mest att ta det lugnt, men för barn är det annan förväntan. Julen är ju verkligen barnens högtid. Tyvärr vet vi ju också att för väldigt många barn i vårt land så krossas drömmarna redan innan Kalle Anka i morgon pga av alkohol.

Alkohol förändrar vuxna, redan vid ganska liten konsumtion. Och barn märker det. För alla barn, men mest för alla de nästan 400.000 som lever med en eller två föräldrar med för hög alkoholkonsumtion driver IOGT-NTO-rörelsen kampanjen ”Vit Jul”.

Hundratals ideella ledare runtom i landet – riktiga hjältar – arrangerar aktiviteter under jullovet för barn som behöver nyktra ställen med nyktra trygga vuxna. Du kan också bidra genom att ta ställning och visa att du stödjer vår kampanj genom att avstå från att dricka alkohol under de tre kommande juldagarna. Gå in på

God Vit Jul!

Annonser

Om blomqvist67

Engagerad och nykter i ständig rörelse.
Det här inlägget postades i IOGT-NTO. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s